Maaskant en NAC gooien alles op de beker

Olga (Nuongirl)
NAC Breda en trainer Robert Maaskant zullen er alles aan doen om dit seizoen de KNVB-beker te winnen. Alles zal dan ook vanaf nu in het teken hiervan staan in West-Brabant.

"De spelers beseffen dat ze na 17 mei voor eeuwig in het clubmuseum kunnen hangen", zegt Maaskant over een mogelijke bekerwinst in BN/De Stem. "Het willen bereiken van de finale is écht een vuur dat bij ons brandt. Als trainer probeer je de juiste stemming te creëren. Wij geloven in die finale. En daar willen we alles voor doen."

De halve finale tegen FC Twente staat voor volgende week op het programma, maar eerst moet er vrijdag worden aangetreden tegen Heracles Almelo. Maaskant wil ook in Almelo gewoon winnen. "We hebben niet alleen de punten nodig voor de play-offs, maar willen bovenal met een goed gevoel naar Enschede gaan."

Een herhaling van de 4-1 zeperd in de competitie willen Maaskant en de zijnen niet nog een keer beleven. Uit bijgeloof zal er zelfs in een ander hotel geslapen worden dan tijdens de vorige ontmoeting in Enschede. Maaskant: "Ik zie de terugreis uit Rotterdam al voor me. Op alle bruggen en viaducten uitgelaten NAC-supporters. De overtuiging dat het mogelijk is, moet over een week nóg groter zijn dan nu. En daar zijn we hard mee bezig."