Ferrari teleurgesteld na afwijzing beroep

Peterselieman
Ferrari is niet blij met de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard heeft. Het Italiaanse team zegt nu veel tijd en geld kwijt te zijn om een competitieve auto neer te kunnen gaan zetten.

Ferrari maakt niet gebruik van de dubbele diffuser die tot een halve seconde per ronde sneller is. Het ontwerp van de huidige auto zorgt er voor dat een nieuwe diffuser niet snel in te passen is. Daarom moet het team terug naar de tekentafel om de achterzijde van de auto geheel opnieuw te gaan ontwerpen.

"Helaas betekent deze beslissing dat we enkele fundamentele delen van de auto moeten aanpassen om op gelijke voet de strijd aan te gaan met sommige andere teams. Dit zal natuurlijk tijd en geld kosten. We zullen dan ook onze krachten dubbelen om het team weer op het hoogste niveau van competitiviteit terug te krijgen," aldus teambaas Stefano Domenicali.

De Italiaan meldde ook nog dat hij niet wist waarom het beroep dat zijn team samen met Red Bull Racing en Renault had ingediend, afgewezen was. "We wachten nog op de redenen waarom het Internationale Hof van Beroep ons protest heeft afgewezen."