Toyota blij met beslissing Court of Appeal

Peterselieman
Het Formule 1-team van Toyota is blij dat de FIA het protest van Ferrari, Red Bull Racing en Renault tegen de vermeende illegale diffusers heeft afgewezen. Het Court of Appeal oordeelde eerder vandaag dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams legaal zijn.

In een persverklaring stelde het Japans/Duitse team dat het de reglementen voor 2009 goed bestudeerd had en gebruik gemaakt had van de mogelijkheid om bij de FIA te controleren of de interpretatie van de regels juist was. Daarom had het team vertrouwen in de beslissingen ven de stewards in Australië, Maleisië en het Court of Appeal.

Teambaas Tadashi Yamashina had alle vertrouwen in een goede uitkomst voor zijn team. "Ik was er zeker van dat het Court of Appeal tot deze uitspraak zou komen en ik ben er erg blij mee. We hebben de reglementen in detail bestudeerd en de FIA bij het proces betrokken. We hebben er niet aan getwijfeld dat onze auto niet in overeenstemming met de reglementen zou zijn. Dit was een uitdagende periode in de Formule 1 en ik ben blij dat dat dit issue nu voorbij is. We kunnen ons nu de rest van het seizoen richten op de dingen die op de baan gebeuren."