[NBA] Lakers sluiten seizoen goed af

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers zullen teleurgesteld zijn over het verloop van de afgelopen tien wedstrijden maar kunnen terugkijken op een goed seizoen. Gisteravond werd de Utah Jazz met 125-112 verslagen.

De Lakers hebben 65 overwinningen geboekt dit seizoen. Van de zeventien verloren wedstrijden werden de meeste in de afgelopen maand geboekt. Het team staat tweede in de NBA achter de Cleveland Cavaliers. Hiermee hebben ze nadeel indien ze in de finale van de play-offs komen te staan. Als verliezend finalist van vorig jaar blijven ze wel torenhoge favoriet.

Tijdens de wedstrijd heeft de coach, Phil Jackson, zijn mannen wel een beetje gespaard. Kobe Bryant speelde dertig minuten terwijl Pau Gasol 34 minuten speelde. Bryant scoorde zestien punten en de Spanjaard was goed voor twintig punten. Andrew Bynum, die zijn tweede wedstrijd speelde na meer dan dertig wedstrijden te hebben gemist, was de topscorer met 22 punten. Lamar Odom, die zijn basisplaats moest opgeven aan Bynum, kwam van de bank af en scoorde zestien punten. De Sloveen Sasha Vujacic was goed voor vijftien punten.

Deron Williams, van de Jazz, zal gemengde gevoelens overhouden aan de wedstrijd. Hij scoorde 25 punten en gaf dertien assists maar pakte ook een technische fout in de derde helft. Carlos Boozer, die ooit in de belangstelling was van de Lakers, scoorde zestien punten. Andrei Kirilenko scoorde twintig punten. Mehmet Okur speelde niet vanwege een hamstringblessure maar zal wel actief zijn in de play-offs. De Jazz boekten dit jaar 48 overwinningen. Dit is genoeg voor een achtste plaats in de play-offs en zullen dus ook tegen de Lakers moeten spelen in die play-offs.