Uitslag Bayern München - FC Barcelona

Sjors (Sj0rSz)
FC Barcelona heeft zich voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De Catalanen speelden in de Allianz Arena gelijk tegen Bayern München. Een week geleden waren zij nog met 4-0 te sterk, waardoor de Duitsers zijn uitgeschakeld.

Bayern München kende een goede start van de wedstrijd en wist in het eerste kwartier zelfs nog een aantal kansen te produceren. Toni kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal en Ribéry zag zijn poging over het doel gaan. Toch nam FC Barcelona het initiatief, naarmate het duel vorderde, steeds meer het initiatief. Vlak voor rust kreeg Van Bommel nog een kans, maar zijn schot ging naast. De bezoekers wisten via Alves ook niet te scoren.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Bayern München op voorsprong kwam. Ribéry werd door Zé Roberto weggestuurd, waarna de Fransman oog in oog met Victor Valdés niet faalde. FC Barcelona hoefde na deze treffer niet in paniek te raken, aangezien zij vorige week met 4-0 wonnen.

Een kwartier voor tijd zorgde Keita ervoor dat Bayern München ook deze wedstrijd niet zou gaan winnen. Na een oogstrelende combinatie wist de speler van de Catalaanse club raak te schieten. Kort daarna werd een goal van Borowski nog afgekeurd, wat overigens het enige resterende wapenfeit van de Duitsers was.


Karakteristieken

Bayern München - FC Barcelona 1-1
47’ Ribéry 1-0
73’ Keita 1-1

Toeschouwers: 65.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Lúcio, Demichelis, Borowski, Lell (Bayern München), Daniel Alves, Puyol (FC Barcelona)

Opstellingen

Bayern München: Butt, Lell, Lúcio, Demichelis, Lahm, Sosa (Altintop/78), van Bommel, Ottl, Zé Roberto (Borowski/78), Toni, Ribéry

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Xavi, Touré, Keita, Messi, Eto'o, Iniesta (Hleb/78)