Woensdag uitspraak in diffuser-issue

Peterselieman
Het Court of Appeal van de FIA heeft zich vandaag gebogen over de vermeende illegale diffusers in de Formule 1. Brawn GP, Toyota en Williams gebruiken een dubbele diffuser, maar enkele andere teams uit de sport vinden dat deze verboden moet worden.

In Australië tekenden Ferrari, Red Bull Racing en Renault protest aan tegen de dubbele diffuser die volgens die teams niet legaal zou zijn. De diffuser zou minimaal drie tienden per ronde winst opleveren. In Maleisië sloot BMW Sauber zich aan bij dit rijtje en vorige week werd bekend dat ook McLaren bij de zaak aanwezig zal zijn.

Bij de technische keuringen in Australië en Maleisië zijn de bolides van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard, waarop er een bezwaar werd ingediend. Dit is afgewezen, waarna de zaak aan het Court of Appeal van de FIA is voorgelegd.

BMW houdt rekening met een negatieve uitspraak in de zaak, want het team is begonnen met de ontwikkeling van een eigen dubbele diffuser. Ferrari onderzoekt de mogelijkheid om een soortgelijk iets op de auto te kunnen zetten.

Woensdag zal het Court of Appeal uitspraak doen.