Pranjic ontevreden met Heerenveen-publiek

Wouter Kursten (Magneet)
Het meest opvallende moment van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Volendam was ongetwijfeld de openlijke confrontatie tussen Heerenveen-middenvelder Danijel Pranjic en de aanhang van de Friezen.

Heerenveen speelde geen beste wedstrijd tegen Volendam, wat de ploeg van trainer Trond Sollied op een fluitconcert van het thuispubliek kwam te staan. Pranjic pikte dit niet en zocht openlijk de confrontatie met de eigen fans.

De Kroaat, die het veld overigens voortijdig moest verlaten vanwege een rode kaart, kon na afloop maar niet begrijpen dat het thuispubliek zich tegen Heerenveen keerde, dit ondanks het slechte spel van de Friezen. "Ik kan me voorstellen dat de mensen gefrustreerd zijn, maar ze moeten ons juist helpen als het slecht gaat", aldus Pranjic tegenover de NOS. "We vormen met zijn allen een geheel, met het team én met het publiek. Het hele stadion is Heerenveen, op het veld en op de tribunes."

De Kroatische linkspoot vond in trainer Sollied een medestander. "De fans moeten achter de ploeg staan. Ik ben teleurgesteld dat het niet gebeurde. Het lijkt op zo'n manier wel alsof je een uitwedstrijd speelt", was het commentaar van de Noor.