[A1GP] Tung leverde vooral strijd met eigen wagen

Olga (Nuongirl)
De achtste plaats en twee WK-punten in de Hoofdrace voor China kunnen niet verhullen dat Team China-rijder Ho-Pin Tung een frustrerend weekend achter de rug heeft.

De uitslag is nog voorlopig, want er lopen nog protesten, die Ho-Pin Tung nog een plaats naar boven in de eindrangschikking kunnen opleveren, maar de coureur spreekt toch van het moeilijkste raceweekend uit zijn carrière. "De afstelling van de auto was dit weekend in Portugal eigenlijk nooit goed", zei de jonge Chinees na afloop. "Het team heeft echt alles geprobeerd, we hebben keihard gewerkt, maar we kregen de snelheid er niet in. Dat ik nog een mooi resultaat haalde in de hoofdrace was te danken aan het constante pushen wat ik deed en natuurlijk aan de vele uitvallers."

Ho-Pin deed wat hij moest doen, hij reed een foutloze race. Terwijl Team China in Zuid-Afrika de afstelling van de auto nog goed op orde had, was de juiste ‘set up’ op het nieuwe circuit in de Algarve, bij Portimao, moeilijk te vinden. In de hoofdrace startte de Chinees prima en hij haalde meteen twee auto’s in. "We hebben nog veel werk te doen, dat is duidelijk, want Engeland en Mexico liggen in het verschiet en daar wil ik niet alleen keihard racen, dit deed ik nu ook al, maar het team en ik willen ook loon naar prestatie," aldus een niet blije Ho-Pin Tung. "Dit jaar hebben we meer dan eens op puntenkoers gelegen en toen gooide de techniek roet in het eten, nu hebben we punten gescoord voor China, maar het had zoveel beter gekund. Ik heb gedaan wat ik moest doen en dat was de auto aan de finish brengen."