Beenhakker houdt 'optie-Dudek' open

Olga (Nuongirl)
Feyenoord-adviseur Leo Beenhakker hoopt het nieuwe seizoen aan te vangen met drie nieuwe spelers bij de selectie. Daar zit in ieder geval een doelman bij.

Dat zei Beenhakker gisteravond in Studio Voetbal. Voor de positie van de vertrekkende Henk Timmer wordt ondermeer oud-Feyenoorder Jerzy Dudek genoemd. Beenhakker: "Ik ken zijn situatie, maar het liefst zie ik dat er een kerel komt waar je vier, vijf jaar mee vooruit kan."

"Dat hangt er vanaf of je geld hebt om te investeren. Een andere optie is om een ervaren keeper te huren voor twee jaar en dan de talenten Mulder en Darley tijd te geven", aldus Don Leo, die daarmee de optie-Dudek open hield.

Naast de komst van een doelman hoopt hij ook op andere plekken het elftal een kwaliteitsinjectie te geven. "Met twee of drie posities die met meer kwaliteit versterkt worden, trek je de kwaliteit van het hele elftal omhoog."

Beenhakker zei ook dat de fans in Rotterdam-Zuid niet moeten verwachten dat Feyenoord in het eerste seizoen direct met de schaal op de Coolsingel staat. "Maar laat duidelijk zijn, die mensen verdienen het zo verschrikkelijk."