Abu Dhabi wil aanpassing starttijd F1-race

Peterselieman
De organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi wil het Formule 1-veld op een unieke tijd laten starten. Op dit moment staat de laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 nog gepland om 15.00 plaatselijke tijd, maar als het aan de organisatie ligt, komt daar verandering in.

"We hebben een idee om de race op een bepaalde tijd van start te laten gaan en we hopen dat we dat voor elkaar kunnen krijgen. Het zou een unieke starttijd zijn. Momenteel staat de start van de race nog voor 15.00 uur gepland. De definitieve beslissing over de starttijd zal echter van Bernie Ecclestone afhangen," aldus race-directeur Philippe Gurdjian tegen Autosport.

Recentelijk doken er geruchten op dat de bouw van het circuit in Abu Dhabi vertraging had opgelopen door de wereldwijde economische crisis, maar Gurdjian ontkent dit. "Het gaat allemaal op rolletjes, er zijn geen problemen. Ik heb geen idee waar dat verhaal vandaan kwam. Het sloeg helemaal nergens op. We zijn goed bezig. Aldar, het bedrijf dat het circuit bouwt, levert goed werk, ook met de ontwikkeling van het eiland, dat eerst alleen nog maar een zandvlakte was. Alles zal op tijd klaar zijn."