USGPE wil mogelijk Cosworth-motoren

Peterselieman
Het nieuwe Formule 1-team US Grand Prix Engineering overweegt om bij haar debuut in 2010 gebruik te maken van de standaarmotor van Cosworth. Eerder hadden de oprichters van het team nog aangegeven om de andere fabrikanten bij langs te zullen gaan voor een motor.

"De beslissing over de motor is onderdeel van de wedergeboorte die de Formule 1 momenteel beleeft", aldus Peter Windsor tegen Autosport. "De Cosworth-motor is een aantrekkelijke optie. De motor is gehomologeerd en de mensen daar leverden fantastisch werk totdat Red Bull Racing plotseling overstapte naar Renault."

"Veel goede mensen hebben het bedrijf verlaten, maar er lopen daar nog steeds veel goede krachten rond. Dat is interessant voor ons en ook omdat Cosworth nu in handen van de Amerikaan Kevin Kalkhoven is, is ook hier weer een band."

"Het werken met een klein gespecialiseerd team, past in de filosofie die wij als team na willen streven." Op de vraag of Cosworth nu de partner met de grootste voorkeur was zei Windsor: "Ik wil niet zeggen dat ze de voorkeur hebben, maar het is een optie waar we zeer, zeer serieus naar kijken."

Windsor zei ook dat de naam voor het team USF1 een werknaam was van het project dat vier jaar geleden begon en dat binnen enkele weken de definitieve naam bekend zal worden gemaakt. "We weten net als iedereen dat F1 een beschermde naam is en we willen het op een correcte wijze doen. Totdat het concreet werd, was dit geen probleem, omdat het gewoon een werktitel was. Pas toen het publiekelijk werd gemaakt en we een echt team zouden worden, konden we daar werk van maken."

"De nieuwe naam, die niet veel van de oorspronkelijke naam zal verschillen, zal dan ook spoedig bekend worden gemaakt. Mogelijk worden dan ook andere zaken bekend gemaakt."