Ten Dam niet in klassiekers

Olga (Nuongirl)
Laurens ten Dam zal achttien dagen op het Spaanse eiland Tenerife verblijven en zich daar voorbereiden op de Giro. Hierdoor laat hij de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbij gaan.

"Ik ga mij nu helemaal focussen op de Giro en de Tour de France. Daarom heb ik mij ook vrij gemakkelijk laten overtuigen door de ploegleiding en trainer om de klassiekers dit jaar te laten schieten. Je kunt nu eenmaal niet in april, mei én juli top zijn. Dat merkte ik in 2008, waarin ik in het najaar niet uit de verf kwam. Nadat ik in de Tour en direct daarop op de Spelen in China te diep in het rood gegaan was, kwam ik er niet meer bovenop en moest ik zelfs afzeggen voor het WK en de Ronde van Lombardije," aldus de renner van Rabobank in Wielermagazine.

"Omdat ik nog nooit op hoogtestage ben geweest, ben ik er vast van overtuigd dat daar voor mij nog winst te behalen is. Aangezien in de maand april de Pyreneeën of Alpen, waar de bekende bulten liggen waarop sporters gaan trainen, geen optie zijn vanwege het onzekere weer, werd Tenerife als locatie uitgekozen. Daarom zit ik dus de komende achttien dagen op de Pico del Teide."