Coulthard verwacht geen straffen in diffusergate

Olga (Nuongirl)
David Coulthard heeft gezegd dat hij verwacht dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams volgende week opnieuw legaal zullen worden verklaard. Het Hof van Beroep velt dan een definitief oordeel over dit onderdeel.

De oud-coureur is van mening dat deze teams geen straf moeten krijgen voor het anders interpreteren van de regels. "Ik ben geen engineer, dus ik moet afgaan op het oordeel van de technische mensen van de FIA. In Melbourne hebben zij geoordeeld dat deze wagens legaal zijn en ik denk dat de FIA dat oordeel volgende week nog eens zal bevestigen", aldus Coulthard tegenover een Oostenrijkse televisiezender.

"De andere zeven teams zullen hun wagens dus waarschijnlijk moeten aanpassen. Dat kan een kostbare aangelegenheid zijn. Maar dat mag geen reden zijn om de diffusers alsnog illegaal te verklaren. Ik vind niet dat je bestraft moet worden als je de regels op een andere manier uitlegt en op die manier een voordeel weet te behalen. Die drie teams hebben ook geld gestoken in de ontwikkeling van hun aŽrodynamica. Als je hun wagens illegaal verklaard, dan is dat ook weggegooid geld."

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, kondigde eerder al aan dat zijn team, ondanks dat het hoger beroep nog in behandeling moet worden genomen, al aan het kijken is of er ook een 'dubbele diffuser' onder de RB5 kan worden gebouwd. Het team van BMW liet bij monde van BMW Motorsport-directeur Mario Theissen eerder deze week weten: "We zijn al begonnen aan de ontwikkeling van een vergelijkbare diffuser. Helaas gaat deze hele kwestie wel ten koste van ons streven om de kosten in de Formule 1 omlaag te brengen, en van de veiligheid. Met een dubbele diffuser heb je namelijk nog hogere bochtensnelheden dan vorig jaar. Dat terwijl de nieuwe aŽrodynamische regels juist bedoeld waren om de bochtensnelheden omlaag te brengen."