Engelaar heeft buik vol van Bild

Olga (Nuongirl)
Het debuutseizoen van Orlando Engelaar bij Schalke 04 dreigt uit te draaien op een fiasco. De middenvelder presteert teleurstellend, wat fikse kritiek van de aanhang van die Königsblauen oplevert. Ook maakte hij kennis met de Duitse boulevardpers, die hem regelmatig met de grond gelijk maakt.

Het begon allemaal zo mooi in de zomer van 2008. Engelaar had een prima seizoen bij FC Twente achter de rug en stond zelfs in de basis van het Nederlands elftal tijdens Euro 2008. De Schalke 04-fans zongen destijds nog 'Engelaar Superstar', maar Bild omschrijft de lange middenvelder inmiddels als 'Die lahme Ente aus Twente'.

"Ik kom niet eens uit Twente, het is allemaal te dom voor woorden", reageert Engelaar boos in Sportweek op de teksten van het Duitse blad. "Dat Bild schrijft over zóveel jongens zóveel onwaarheden. Pure sensatiezucht. Soms denk ik: 'je snapt er niets van en bent gewoon zielig.' Een andere keer: 'jou zou ik wel eens tegen willen komen zonder iemand erbij.'"

"Na mijn knieblessure aan het begin van het seizoen zei ik: 'Ik moet er nog even inkomen, maar de volgende wedstrijd ben ik aan het tempo gewend.' Las ik als kop terug: 'Ik kan het tempo niet aan'."

"Ze blijven me zoeken. Iedereen die een normale wedstrijd heeft gespeeld krijgt 'redelijk' als beoordeling. Maar achter mijn naam staat dan 'Katastrophe'. Doen ze ook bij Jefferson Farfán. Die noemen ze Flop. Eén van onze beste spelers. Ongelooflijk."