Ballan: "Het waren zware weken"

Sjors (Sj0rSz)
Alessandro Ballan hoopt in de Ronde van Catalonië zijn rentree in het peloton te maken. De Italiaan, die bij Lampre onder contract staat, miste een groot deel van het voorseizoen, vanwege een virusinfectie.

"De afgelopen weken waren zwaar voor me," liet Ballan in een reactie weten. "Toekijken in de klassiekers waarin ik de voorgaande jaren voor de zege reed is niet makkelijk. Het voorseizoen voor mij is nog nooit zo teleurstellend geweest."

Ballan reed op 14 maart, in de Tirreno - Adriatico, zijn laatste wedstrijd. "Ik voel me fysiek gezien steeds beter worden. Mijn bloedwaarden zijn weer zoals het hoort te zijn. Dinsdag heb ik een laatste check in het ziekenhuis. Dan weet ik meer," aldus de renner, die hiermee naar het virus refereerde.

Het is de bedoeling dat Ballan na de Ronde van Catalonië ook nog aan de start van de Ronde van Zwitserland zal verschijnen. Ook zal hij aan de Italiaanse titelstrijd op de weg deelnemen, zodat hij zich zo goed mogelijk op de Tour de France kan voorbereiden.