Grant onthult: "Truc met tien man"

Olga (Nuongirl)
Avram Grant heeft op een wel heel bijzondere manier de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool beïnvloed. De Engelse teams stonden afgelopen seizoen in de Champions League tegenover elkaar en Grant besloot maar tien man op het magneetbord in de kleedkamer te plaatsen.

Michael Ballack merkte op dat de oefenmeester maar tien man op het bord had gezet. "Trainer, spelen we maar met tien man?" vroeg Ballack, waarop Grant antwoordde: "Ik ben blij dat er tenminste nog één iemand oplet". Door deze simpele truc ontspande de spelersgroep in aanloop naar het belangrijke duel.

Missie geslaagd, zo dacht Grant. "Na de Europese nederlagen tegen Liverpool in de voorgaande jaren, was het niet een tactische maar psychologische strijd geworden", zei Grant in The Daily Mail. "Ik moest een manier vinden om de spelers te laten ontspannen. Ik wist dat ze erg nerveus waren. Het was dus een plan met voorbedachten rade en het werkte perfect."

Chelsea versloeg Liverpool (3-2) en bereikte de finale. In de eindstrijd verloor de formatie van Grant na strafschoppen van Manchester United. Vanavond staat de clash tussen Chelsea en Liverpool opnieuw op de rol, nu op Anfield Road.