De Zeeuw: "Liever in eigen huis kampioen"

Ermin (TheClown1)
Demy de Zeeuw, Oranje-international, hoopt erop dat zijn ploeg AZ Alkmaar niet dit weekend maar volgend weekend landskampioen wordt. De titel in het eigen DSB stadion is namelijk veel mooier volgens de middenvelder.

Theoretisch is het mogelijk om dit weekend al kampioen te worden voor AZ. Indien de wedstrijd uit tegen NAC Breda gewonnen wordt terwijl Twente en Ajax punten verspelen, zijn de Alkmaarders kampioen.

"Het zou toch een onbevredigend gevoel geven als we zondag zonder te spelen kampioen worden", was de reactie van De Zeeuw. "Zeker omdat al zo lang duidelijk is dat het gaat gebeuren. Als ik mocht kiezen, word ik liever in eigen huis kampioen."

Twee jaar geleden was De Zeeuw ook aanwezig toen op de laatste speeldag het kampioenschap uit handen werd gegeven. Er werd met 3-2 verloren van Excelsior wat PSV de kampioenschap opleverde. "Het vertrouwen is heel groot. Twee jaar geleden stonden we een week voor het einde van de competitie plotseling bovenaan, dat is nu heel anders. Ik heb geen last van kriebels in mijn buik, maar dat zal misschien na de wedstrijd tegen NAC wel komen."