Provincie steunt Sporting Limburg niet

Sjors (Sj0rSz)
De provincie Limburg zal geen geld in Sporting Limburg steken. De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg had bij de provincie een verzoek voor 6,5 miljoen euro ingediend. Dit zou dan ook in samenwerking met andere regionale overheden op tafel gelegd kunnen worden.

Dat geld zou dan in een periode van vier jaar worden uitgekeerd. In ruil daarvoor zou Sporting Limburg dan garant staan voor maatschappelijke activiteiten.

Eerder liet de provincie nog weten wel brood te zien in een voorstel voor financiële steun, maar men zou dan wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Eén daarvan was de volledige sanering van de schulden, die nu nog bij Roda JC en Fortuna Sittard open staan.

"Tot een volledige schuldsanering is het echter ondanks onder meer financiële toezeggingen van de gemeenteraad Kerkrade niet gekomen," is in een verklaring te lezen. "Of op termijn de schulden van Fortuna Sittard alsnog kunnen worden afgelost is immers nog ongewis. Zo bezien is niet voldaan aan de voorwaarde dat de schuldenlast van beide clubs volledig is gesaneerd."