Brawn: "Ferrari en McLaren komen wel bij"

Peterselieman
Ross Brawn is er van overtuigd dat zijn team Brawn GP binnenkort weer onder druk wordt gezet door de teams van Ferrari en McLaren. Jenson Button behaalde in de eerste twee races dit seizoen voor Brawn GP twee overwinningen, terwijl de twee grootmachten gezamenlijk nog maar één punt hebben.

Hoewel er mensen in de Formule 1 roepen dat het speelveld is veranderd, wil Brawn er niets van weten. Het is volgens hem nog geen indicatie voor de rest van het seizoen. Brawn denkt dat de voorsprong dit seizoen alleen maar is gekomen doordat enkele teams de focus al snel naar de 2009-auto hebben verlegd in plaats van de auto van 2008 te blijven doorontwikkelen.

"Het is een weerspiegeling van wat er de laatste twee jaren is gebeurd," aldus Brawn. "Met zulke grote reglementswijzigingen en een kampioenschap om voor te vechten, was het voor hen heel lastig om te zeggen 'we stoppen met de ontwikkeling van de auto voor dit jaar en geven alle aandacht aan de auto voor volgend jaar'."

"Voor ons was het niet eens een intelligente beslissing, het was heel simpel. We hadden geen goede auto, dus waarom er nog in investeren? Voor hen was de beslissing een stuk lastiger, maar ze zijn beide erg sterk en de bedrijven kunnen goede auto's bouwen, dus ze zullen er wel weer bij komen."

"Ze betalen de prijs voor het winnen van het kampioenschap in 2008. Normaal ontwikkel je een auto die als deze voor het kampioenschap meedoet, doorontwikkeld wordt voor het nieuwe seizoen, waardoor je geen tijd verliest," aldus de Brit.

"Maar alles wat ze vorig jaar gedaan hebben om het kampioenschap binnen te halen, kon na de laatste race in de vuilnisbak. We hebben nu nieuwe aerodynamicaregels en slicks, dus vrijwel alles wat ze aan het eind van het jaar gedaan hebben, kon wel weg."