Golf: De Vries debuteert als professional

Peterselieman
Floris de Vries debuteert woensdag als profgolfer op de Hi5 Pro Tour op de Sojuela Golf Club La Rioja in Spanje. De 19-jarige Nederlander zal uitkomen voor Golf Team Holland.

"Het is zaak door het spelen van zo veel mogelijk wedstrijden het juiste ritme te pakken te krijgen," aldus De Vries die bij de amateurs zeer verdienstelijk speelde.

"Ik heb nu een paar jaar bijna alle grote amateurtoernooien gespeeld. Ik denk dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging." Dit zal hij doen op de EPD Tour die qua niveau onder de Europese en de Challenge Tour valt. Mocht hij bij de beste vijf golfers aan het eind van het seizoen zitten, dan promoveert hij naar de Challenge Tour.

"Ik denk dat er geen ruimte is voor het spelen van andere wedstrijden dan de EPD Tour. Die plaats bij de eerste vijf van de jaarranking is het allerbelangrijkste," aldus de speler uit Apeldoorn die voor dit seizoen een duidelijk doel heeft.

Het Golf Team Holland heeft als doel jong talent te begeleiden in het begin van hun golfcarrière. De spelers die nu in het team zitten en begeleiding krijgen zijn: Inder van Weerelt, Joost Luiten, Wil Besseling, Marjet van der Graaf, Richard Kind, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel.