Afellay: "Vertrek Aissati doodzonde"

Wouter Kursten (Magneet)
Jarenlang waren ze bijna onafscheidelijk bij PSV: Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati. Laatstgenoemde vertrok afgelopen zomer echter naar Ajax, een transfer die Afellay nog altijd betreurt.

Tegenover Sportweek betitelt de middenvelder van PSV het vertrek van zijn maatje Aissati als 'doodzonde'. "Ismaïl is gewoon een fantastische speler. Als je ziet hoe hij zich nu weer profileert bij Ajax na zo'n lange afwezigheid, dan heb ik daar veel bewondering voor. Hij heeft zich van heel ver moeten terugvechten. Maar kwaliteit komt altijd bovendrijven. En Issy ontwikkelt zich nog steeds. Het getuigt van mentaliteit dat hij dit niveau nu al haalt. En hij wordt alleen maar fitter en sterker, dat belooft echt veel voor de toekomst."

In Eindhoven kwam Aissati ondanks zijn talent nauwelijks aan de bak, waarna de speler zelf op een breuk aanstuurde. Afellay hierover: "Ik ben van mening dat iemand met zijn kwaliteiten altijd zal spelen, bij welke club dan ook. Aissati heeft echt alles, hij kan scoren, hij kan doelpunten voorbereiden, hij heeft een groot loopvermogen. Hij is niet zo sterk zeg je, pfff… Vergis je daar niet in. Het is een potig mannetje, hoor. Je moet echt niet per ongeluk tegen hem oplopen."

"Ik ben enorm blij dat hij het nu zo goed doet bij Ajax. Nee, ik ben niet verrast, integendeel zelfs. Dit doet alleen maar verlangen naar meer. En voor hem zelf is het extra mooi dat hij alle critici de mond heeft gesnoerd. Zo zie je ook een beetje hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Het is allemaal erg betrekkelijk. De ene dag ben je een held, de andere dag kan je er niks meer van. Daar moet je als jonge speler zelf een weg in vinden."