Sir Alex vreest fysiek sterk FC Porto

Wouter Kursten (Magneet)
Alex Ferguson vreest de fysieke kwaliteiten FC Porto, de tegenstander van Manchester United vandaag in de kwartfinale van de Champions League. Hij vreest met name de spits Hulk.

”Fysiek is FC Porto ijzersterk”, vertelt Ferguson. ”Ze hebben veel dreiging, vooral van Hulk in de punt van de aanval. Hij is een zeer goede speler. In deze fase van de competitie zou het stompzinnig zijn om te denken dat het makkelijk gaat worden. We zullen vol gas moeten geven.”

Sir Alex heeft niet de beschikking over Rio Ferdinand en de Braziliaan Anderson. Beide keerden terug met blessures van wedstrijden met hun nationale team. Of Gary Neville en Ryan Giggs ingezet wordt beslist Ferguson op het allerlaatste moment. Afgelopen zondag speelden beide veteranen nog de volle tijd tegen Aston Villa. Manchester won deze wedstrijd uiteindelijk met 3-2. De zeventienjarige Federico Macheda scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Als beloning zit hij ook bij de selectie voor de wedstrijd tegen FC Porto.

”Ik kan het niet maken om hem buiten de selectie te laten”, vertelt de Schot over Macheda. ”Zijn doelpunt heeft de club opgezweept. Tegen Aston Villa waren we breekbaar in defensief opzicht, maar we zijn wel ons eigen spel blijven spelen.”