Adelaar: "Volendam is er nog niet"

Sjors (Sj0rSz)
Frans Adelaar was erg blij met de zege van FC Volendam op Feyenoord (2-1), maar rekent zich voorlopig nog niet rijk. De Noord-Hollandse formatie is in elk geval aan een goede reeks bezig en wist de laatste zes wedstrijden punten te pakken.

Bovendien verliet FC Volendam de laatste plaats en droeg deze over aan De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem heeft wel evenveel punten, maar een minder goed doelsaldo. "We zijn er nog lang niet. Maar we zijn natuurlijk wel heel blij met deze drie punten," aldus een tevreden Adelaar. "Het gaat erom waar we na 34 wedstrijden staan. Deze overwinning geeft in elk geval veel vertrouwen voor de beslissende fase van de competitie."

Voorafgaand aan het duel met Feyenoord verraste Adelaar overigens door Melvin Platje, die al weken het stempel 'supersub' draagt, in de basis te zetten. De speler kwam echter nauwelijks in het spel voor en werd na een goed uur van het veld gehaald. "Ik kon de druk van de media niet weerstaan," grapte de oefenmeester. Hij ziet in Platje nog altijd een invaller in plaats van een basisspeler. Veel fans in het Palingdorp denken daar echter anders over.

Adelaar was overigens verbaasd om het feit dat Gerry Koning tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. Dominique van Dijk zou in dit geval een meer logische keuze zijn geweest, aangezien hij twee keer doel trof. "Ja, een tikje verrassend is dat wel. Maar ik zit niet in de jury."