Heidfeld: "Er had meer ingezeten"

Peterselieman
Nick Heidfeld eindigde in de Grand Prix van Maleisië met zijn BMW Sauber als tweede. De Duitser was niet geheel tevreden over het resultaat in de regen, omdat er volgens hem meer in had gezeten.

"Het was echter ontzettend lastig om in deze omstandigheden de juiste keuze te maken. Perfect was onze bandenkeuze daarom ook niet. Ik stapte gelijk van de droogweerband over op de extreme regenband, omdat het hier normaal niet zachtjes kan regenen. Het hoost in Sepang enkel," aldus de Duitser.

"Het team vertelde ook dat er extreme regen werd verwacht. Ik meende dat intermediates prima genoeg waren voor de situatie. Toen ik binnenkwam voor de nieuwe banden begon het net harder te regenen."

"Ik was tweehonderd meter verwijderd van de pitstraat, dus ik zei: ‘nee, nee. Ik blijf wel buiten want het gaat harder regenen.’ Vervolgens probeerde ik mijn banden te sparen dus gingen de auto’s met andere banden harder dan ik met mijn full wets. Als het echter harder ging regenen, wist ik dat ik mijn zaakjes wel op orde zou hebben. Zo gezegd zo gedaan. Toch waren mijn achterbanden nagenoeg verwoest: het waren net slicks."