Button: "Dit was een gekke race"

Peterselieman
Jenson Button boekte in de regen in Maleisië de tweede overwinning op rij. De Brawn GP-rijder vertrok van de eerste startplek en wist uiteindelijk als eerste te eindigen. De organisatie legde de race uiteindelijk na 31 ronden stil nadat de regen het rijden onmogelijk had gemaakt in Sepang.

"Het was een bijzonder gekke race. Ik had een slechte start en had volgens mij niet voldoende warmte in mijn achterbanden. Ik viel terug naar de vierde plaats, maar kon weer terugkomen naar de derde plek. Daarna wist ik op kop te komen en een goed tempo neer te zetten. Vervolgens kwam de regen. Het was erg lastig om de juiste banden voor dat moment te kiezen. We besloten over te stappen naar de 'full wets', maar dat bleek geen goede keuze. Timo Glock zat op de intermediates en kon snel dichterbij komen. Vervolgens probeerden wij de intermediates en konden we een goede snelheid rijden. Later stapten we over naar de 'full wets' en konden we de leiding behouden."

De Brit had ook nog de spot met het feit dat de beide races die hij dit jaar gewonnen heeft allebei onder bijzondere omstandigheden eindigden. "Ik heb nog steeds de finishvlag niet gezien zonder de Safety Car!"