Ecclestone: "Vettels straf onverdiend"

Sally (Tessa)
De straf die Sebastian Vettel vorige week kreeg na de Grand Prix van Australië, is volgens Bernie Ecclestone onverdiend. Vettel moest tien plaatsen terug op de grid voor de race van dit weekend in Maleisië, nadat hij in Melbourne in aanraking kwam met Robert Kubica.

De 78-jarige Ecclestone verklaarde: "Het was een foute beslissing. Die arme jongen krijgt een straf voor een ongeluk waar hij de derde plaats mee verloor. Als je al bestraft wordt vanwege een botsing met een andere coureur, zullen we nooit meer een gevecht op de baan zien. Je wil wiel-aan-wiel racing zien."

Vettel kwalificeerde zich op de derde plaats in Maleisië, maar moest op het circuit van Sepang van de dertiende plek op de grid vertrekken. De Red Bull-coureur kreeg naast de gridpenalty ook nog een boete van 50.000 dollar omdat hij na de crash met Kubica nog enkele ronden doorreed op drie wielen; het vierde linkervoorwiel hing er na het contact half bij en zweefde enkele centimeters boven de grond. Vettel zou daarmee de andere coureurs in gevaar gebracht hebben.

Ook Kubica kwam het ongeval in Melbourne uiterst slecht uit: zijn inhaalactie op Vettel voor de tweede plaats betekende voor de Pool ook einde race.