Strous wint in IndyLights in St. Petersburg

Peterselieman
Junior Strous heeft in St. Petersburg voor een verrassing gezorgd door de eerste race van de IndyLights Series te winnen. De Nederlander nam in het stratencircuit halverwege de leiding over van de Amerikaan JR Hillebrand en won zo de race. Zondag staat nog een race op het programma.

Strous mocht de race aanvangen vanaf de eerste startrij, maar doordat hij in de eerste bocht op het vuile gedeelte kwam, verloor hij enkele plaatsen. Hij had geluk dat voor hem Sebastian Saavedra met technische problemen wegviel, waarna hij ook James Davison nog voorbij wist te gaan.

Halverwege de race kwam de safety car in de baan, waardoor het veld ineen schoof. Bij de herstart maakte Hillebrand een fout, waarvan Strous wist te profiteren en zo de leiding over wist te nemen. Ook Jonathan Summerton ging Hillebrand voorbij, waarna Strous na veertig ronden als winnaar werd afgevlagd.

Strous was na afloop zeer blij met de overwinning: "Geweldig deze overwinning, niet te geloven! In ronde 23 sloeg ik toe en remde ik JR Hildebrand uit en pakte de leiding, maar ik moest toen nog bijna twintig ronden racen. Het was bovendien erg warm en moeilijk om de concentratie te bewaren. De auto was verder perfect. De mensen van de Indycar serie waren zeer enthousiast over mijn overwinning. Mijn technische baas Paul Diatlovich was zichtbaar ontroerd, mooi om zo’n stoere redneck in bijna tranen te zien. Zijn team heeft dit echt verdiend. Ik heb iedereen en mezelf een mooie legendarische racedag bezorgd!"