'Hamilton overwoog te stoppen'

Peterselieman
Lewis Hamilton heeft overwogen zijn helm aan de wilgen te hangen, dit meldt de Sunday Times. Hamilton en Dave Ryan hebben de stewards in Australië voorgelogen, wat de sportief directeur van McLaren zijn baan kostte. Uiteindelijk werd Hamilton uit de uitslag geschrapt en nam Jarno Trulli P3 over.

McLaren-teambaas heeft Ryan op non-actief gezet deze week, maar Hamilton is nog steeds niet blij met het besluit van McLaren om hem te laten liegen tegen de FIA. Daarom heeft de Brit vrijdag al zijn excusus aangeboden aan de fans. Dat Hamilton nog racet is volgens The Sunday Times te danken aan FIA-president Max Mosley die op de Brit ingepraat heeft.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei tegen de Daily Mail dat Hamilton en zijn vader woedend op McLaren zijn. "Lewis is bijzonder van slag door het incident. En zijn vader nog meer, omdat zijn zoon een leugenaar genoemd wordt. Anthony heeft Lewis niet zo opgevoed en is zeer teleurgesteld dat mensen hem nu een leugenaar noemen, terwijl hij niet bewust heeft misleid," aldus Ecclestone.