Sollied: "Heerenveen moet Italiaanser spelen"

Ermin (TheClown1)
Een 1-1 gelijkspel was het resultaat voor sc Heerenveen na een lastige avond bij Heracles Almelo. Trainer Trond Sollied had al snel door dat het een moeilijke opgave zou gaan worden voor de Friezen.

"Vooraf wisten we dat het heel moeilijk zou worden maar toen we in tien minuten al tien fouten hadden gemaakt, was het helemaal duidelijk", aldus Sollied, die niet te spreken was over de rol van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. "Volgens mij moet Heracles gewoon met negen man staan op een gegeven moment. Die overtreding van de keeper op Roy Beerens is geen geel maar rood. En direct na rust maakt de linksback van Heracles hands, wat zijn tweede geel moet zijn. Zulke momenten zijn bepalend."

Zijn eigen ploeg deed het echter ook niet goed volgens de Noor. "Wij moeten Italiaanser spelen, slimmer en brutaler. Als we de 2-0 maken is het over. Wij pakken de momenten niet", zei Sollied, die met Heerenveen dit seizoen vooral punten laat liggen tegen laaggeklasseerde ploegen. "Dat is voor mij niet verklaren."