Uitslag VfL Wolfsburg - Bayern München

Peterselieman
VfL Wolfsburg heeft zaterdag in de Bundesliga goede zaken gedaan door thuis de topper tegen Bayern München met 5-1 te winnen. In de tweede helft wist Wolfsburg toe te slaan en zo de Zuid-Duitsers een zeldzaam grote nederlaag te bezorgen.

Een opleving op slag van rust betekende een spectaculair einde van de eerste helft bij de wedstrijd tussen Wolfsburg en Bayern. De ploegen leverden veel strijd, maar konden voor de rust allebei maar één echte kans creëren. Beide mogelijkheden werden ook direct verzilverd. Allereerst kopte Christian Gentner van Wolfsburg een corner van Zvjezdan Misimovic binnen en een minuut later wist Luca Toni na een vrije trap van Sebastian Schweinsteiger de doelman van de gastheren, Diego Benaglio, in twee instanties te passeren.

Na de verplichte onderbreking beet Wolfsburg van zich af. Achttien minuten na de pauze maakte Edin Dzeko op aangeven van Marcel Schäfer de 2-1 en kort daarna werd de score uitgebouwd naar 3-1 door opnieuw een treffer van Dzeko, die ditmaal doelman Michael Rensing de verkeerde hoek instuurde. Grafite maakte er voor Bayern uiteindelijk een deceptie van. Door zijn negentiende en twintigste competitiedoelpunt werd het 5-1. Een doelpunt van Lukas Podolski werd na de vijfde treffer nog afgekeurd.