Verlies cricketploeg tegen VAE

Stefan (sportfreak)
De Nederlandse cricketploeg heeft op het WK voor B landen zijn eerste nederlaag geleden. In Zuid-Afrika waren de Verenigde Arabische Emiraten net te sterk.

De eerdere wedstrijden op WK tegen Kenia en Denemarken werden gewonnen, onder meer door het winnen van de toss. Maar tegen de VAE verloor Nederland de toss. De start was stroef, maar uiteindelijk kwam het toch goed op gang. Dit was vooral te danken aan Eric Szwarcznski (56) en Bas Zuiderent (50). Oranje kwam op een goed verdedigbaar totaal van 265 all out in 49,3 overs.

Daarna waren de Emiraten aan de beurt, en aanvankelijk was er voor Nederland weinig aan de hand. De wickets van de VAE vielen echter niet snel genoeg, waardoor de zege Nederland toch nog uit handen glipte. Uiteindelijk bleek de tegenstander aan bat over net iets meer inhoud te beschikken en won de wedstrijd 268/8 tegen 265 all out.

Maandag speelt Nederland tegen Afghanistan. Het heeft plaatsing voor de 'Super Eight' nog in eigen hand. De eerste vier landen landen van het toernooi plaatsen zich voor het grote WK in 2011.