Williams-coureurs blij na kwalificatie

Peterselieman
Nico Rosberg drong vandaag in de kwalificatie van de Formule 1 in Maleisië door tot het laatste deel en werd daarin met de Williams zesde. De Duitser was blij met deze positie, te meer omdat hij zondag als vierde mag starten. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima eindigde als twaalfde.

"Ik ben erg blij dat ik morgen vierde op de grid sta," aldus Rosberg. "Ons tempo in de eerste twee kwalificatiesessies was niet helemaal wat we wilden, maar het was goed genoeg. Met wat meer brandstof aan boord voelde de auto een stuk beter aan en heb ik een goede ronde gereden die me op plaats zes bracht. Vanaf de vierde startplaats morgen hebben we met een goede strategie een kans op een podiumplaats. Het enige waar ik na de start rekening mee moet houden, zijn de auto's om me heen die KERS gebruiken. Ik geef de voorkeur aan een droge race morgen, maar als het nat wordt, dan heb ik er geen problemen mee."

Ook Kazuki Nakajima was tevreden over de Williams vandaag. De Japanner mag zondag vanaf de elfde startplaats vertekken. "De auto was goed. Ik had een goed gevoel in de bolide en alles ging goed, alleen hadden me een extra tiende moeten vinden om in Q3 te komen. Ondanks dat heb ik nu de vrijheid om met de brandstof de optimale strategie te kiezen. Met dit en goede lange runs is een goede finish mogelijk."