Bruyneel: "Armstrong wint Giro niet"

Sjors (Sj0rSz)
Johan Bruyneel gaat er vooralsnog van uit dat Lance Armstrong gewoon aan de Giro d'Italia zal deelnemen. De ploegleider van Astana geeft wel toe dat de doelstellingen van de Amerikaan inmiddels zijn aangepast.

"De Giro d'Italia is nog altijd haalbaar. Al zal hij daar wel met een andere doelstelling van start moeten gaan," liet Bruyneel weten. "Meedoen voor de eindzege in de Ronde van Italië is een onmogelijke missie, maar ik denk wel dat hij in die ronde richting de Tour een serieuze progressie kan boeken."

De ploegleider van Astana zei overigens ook dat het herstel van Armstrong voorspoedig verloopt. "Hij traint thuis in Austin dagelijks op de rollen en zal volgende week weer buiten kunnen fietsen. In tegenstelling tot de diagnose in Spanje bleek het een viervoudige gecompliceerde breuk te zijn. Het belangrijkste is echter dat de operatie goed verlopen is en dat hij niet inactief is geweest. Hij is blijven trainen. Onze ervaring leert dat het genezingsproces bij een sportman dan snel kan verlopen."