Hamilton biedt excuses aan

Peterselieman
McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft aan de fans en stewards zijn excuses aangeboden voor de fouten die hij in Australië gemaakt heeft. De Brit meldde in een persconferentie dat het niet zijn intentie was om de stewards in Melbourne van foute informatie te voorzien.

"In Melbourne had ik een fantastische race. Meteen na afloop had ik televisie-interviews en heb ik de journalisten precies verteld wat er was gebeurd. Vervolgens moest ik me bij de stewards melden. Voor het zover was, kreeg ik de instructie van mijn team om informatie achter te houden en dat is wat ik heb gedaan," aldus Hamilton.

"Het spijt me zeer en ik bied de stewards mijn excuses aan voor het verspillen van hun tijd en voor het feit dat ik ze voor schut heb gezet. Het spijt me ook voor het team, en voor Dave – hij is al jaren een goed teamlid – en ik denk niet dat het zijn intentie was… hij is geen kwade kerel."

"Ik had dus die bijeenkomst met de stewards en ik wilde gewoon mijn verhaal doen, maar ik kreeg andere instructies. Ik ben dus zelf ook misleid en dat is de gang van zaken," zei Hamilton, die hiermee de derde plaats in Australië kwijtraakte.

Ook bood de Brit excuses aan zijn fans aan. "Ik ben geen leugenaar, ik ben niet oneerlijk: ik ben een teamspeler. Elke keer als het team mij iets vraagt te doen, dan doe ik dat. Nu realiseer ik me dat ik deze keer een fout heb gemaakt. Ik heb daarvan geleerd, dit trekt een zware wissel op mij. Maar ik verzeker iedereen, dat dit nooit meer zal gebeuren."