Seedorf blijft hopen op rentree in Oranje

Niels (DerMeister)
Clarence Seedorf heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder van AC Milan blijft hopen dat hij binnenkort weer zijn rentree kan maken bij Oranje.

Het gaat de laatste tijd met het Nederlands elftal zonder Seedorf erg goed. Desondanks hoopt de middenvelder dat hij er bij het WK in Zuid-Afrika bij zal zijn. "Op dit moment is het niet aan de orde, maar ik houd er alle vertrouwen in dat ik in de toekomst weer voor Oranje speel", vertelt Seedorf in een gesprek met de FIFA. "Ik speel goed en ik ben gewoon beschikbaar. Ik ken de bondscoach Bert van Marwijk niet, maar misschien is dat wel een positief feit. Het is misschien een kans op een frisse start."

Seedorf denkt niet dat zijn 33-jarige leeftijd mee zal spelen om zijn rentree bij Oranje te kunnen maken. De ex-speler van onder meer Ajax en Real Madrid voelt zich op dit moment beter dan ooit: "Ik heb er ook meer plezier in dan tien jaar geleden. Ik heb nog steeds dezelfde passie voor het spel, maar om eerlijk te zijn voel ik me ieder jaar beter. Als ik me zo voel en nog altijd het idee heb dat ik beter kan worden denk ik niet dat er snel iets is wat mij kan doen besluiten om te stoppen."