Senna in beeld bij Force India

Peterselieman
Force India-teambaas Vijay Mallya wil volgend jaar Bruno Senna mogelijk laten debuteren in de Formule 1. Dit jaar rijden Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella nog bij het Indiase team, maar de laatstgenoemde moet volgend jaar vrezen voor zijn plek.

Zowel Sutil als Fisichella waren eerder deze winter niet zeker van hun plek bij Force India, maar uiteindelijk mochten ze toch blijven. Wel werden Colin Kolles en Mike Gascoyne de laan uitgestuurd en werden de motoren van Ferrari ingeruild voor die van McLaren-Mercedes.

Omdat deze veranderingen groot genoeg waren, wilde Mallya de rijders behouden. Voor volgend seizoen is er wel plek voor een jonge coureur. "Ik weet dat de carrière van Giancarlo ten einde loopt. Misschien nog niet volgend jaar, maar heel lang zal het niet meer duren. Een paar jonge gasten kloppen al op de deur om te debuteren en Senna is er een van. Wanneer het juiste moment is aangebroken, zullen we zeker naar wat jonge coureurs kijken," aldus Mallya tegen The Observer.

Senna liep dit jaar een stoeltje mis bij Honda, maar komt dit jaar wel in actie in een andere autosportklasse. De Braziliaan gaat deelnemen aan de 24 uren van Le Mans en ook is Senna nog in de race voor een stoeltje in de DTM.