Verbeek nog niet naar WK met Australië

Niels (DerMeister)
Australië moet nog even wachten met tickets te boeken voor het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van Pim Verbeek won weliswaar hun eigen duel met 2-0 van Oezbekistan, maar omdat Bahrein met 1-0 won van Qatar is kwalificatie voor het WK nog geen feit.

Australië had het vooral in de eerste helft moeilijk tegen de stugge ploeg van Oezbekistan, maar halverwege de tweede helft kwam daar verandering in. Eerst scoorde Kennedy de bevrijdende 1-0 voor de Aussies en vervolgens was het aan Kewell om de wedstrijd met een penalty op slot te gooien.

Aanvankelijk zou de ploeg van Verbeek genoeg hebben aan een gelijkspel tussen Bahrein en Qatar om zich te kwalificeren voor het WK, maar de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Bahrein. Timofei Kalachev scoorde na een groot uur de enige treffer van het duel.

Door deze resultaten gaat Australië wel aan de leiding in de Aziatische kwalificatiegroep met dertien punten uit vijf duels. Japan staat tweede en volgt op twee punten van de koploper. Bahrein staat met zeven punten uit zes duels op de derde plaats, maar omdat alleen de eerste twee landen uit de poule zich plaatsen voor het WK, wordt dit een lastig verhaal voor Bahrein.

In de andere Aziatische kwalificatiepoule traden Zuid-Korea en Noord-Korea tegen elkaar aan. Het beladen duel eindigde in een 1-0 overwinning voor Zuid-Korea. Kort voor tijd tekende Kim Chi-Woo voor de enige treffer van de wedstrijd.

Zuid-Korea gaat in de kwalificatiepoule met elf punten uit vijf duels aan de leiding, gevolgd door Noord-Korea met tien punten uit zes wedstrijden. Later vanavond staat het duel tussen Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten op het programma. Mocht Saudi-Arabië winnen, dan komt het land op gelijke hoogte met Noord-Korea.