Brawn: "Uitdaging wordt groter"

Sjors (Sj0rSz)
Brawn GP kon zich geen betere start van het seizoen wensen. De coureurs van de ploeg, Jenson Button en Rubens Barrichello, werden afgelopen weekend eerste en tweede in Australië. Toch maakt Ross Brawn zich nog enige zorgen over de betrouwbaarheid van de auto.

Afgelopen winter is de bolide van Brawn GP onvoldoende getest. Bovendien staat de Grote Prijs van Maleisië er om bekend zwaar te zijn voor de auto. "Het weekend in Australië was voor het hele team natuurlijk een fantastische ervaring. De dubbelzege van Jenson en Rubens overtrof al onze verwachtingen. We weten dat de competitie niet stil zit en dat de uitdaging alleen maar groter wordt," jubelde Brawn.

Brawn wil zich in elk geval goed voorbereiden op de eerstkomende Grand Prix. "Onze auto zou het daar wel goed moeten doen. We zullen wel uitgebreid gebruik moeten maken van de trainingen op vrijdag om de afstelling van de auto te optimaliseren. Natuurlijk is het in Maleisië ook erg heet, dus de betrouwbaarheid kan bij die temperaturen ook nog wel een probleem worden."

Toch kan de voorspelde regen er voor gaan zorgen dat de voorbereiding van de Formule 1-teams alsnog in de war wordt geschopt. "De race vindt later in het jaar plaats dan voorheen gebruikelijk was, en ook de starttijd is verlaat. Om die reden is de kans op regenbuien dan ook wat groter dan normaal. Dit maakt het weekend erg interessant wat betreft het bepalen van een goede strategie."