Beenhakker negeert Poolse kritiek

Sjors (Sj0rSz)
Leo Beenhakker zal niet wakker liggen van de Poolse kritiek, die steeds meer toe begint te nemen. De bondscoach van Polen zag zijn selectie gisteren pijnlijk bij Noord-Ierland (3-2) onderuit gaan. Hierdoor is de druk op de toekomstig technisch directeur van Feyenoord nog meer toegenomen.

Beenhakker trekt zich vooralsnog niet aan van de berichten in de Poolse media. "Ze zoeken het maar uit," liet de oefenmeester zich ontvallen, nadat hij terug in Nederland was.

Daarnaast liet Beenhakker duidelijk merken dat hij zich niets van de mensen uit Polen zal aantrekken. "k heb alleen met de bondsvoorzitter te maken. Dat is mijn enige baas en die zegt evenals ik dat er nog niets aan de hand is. Maar er zijn in Polen nog eens vijf miljoenen mensen die denken dat ze de baas zijn bij de voetbalbond. Als ik alle verhalen in de media had moeten geloven, was ik al zeven keer ontslagen en had ik al een keer zelf ontslag genomen. Alles wordt hier nogal overtrokken."

Beenhakker baalde overigens wel van de nederlaag in Belfast. "Maar alles staat in onze groep nog heel dicht bij elkaar. Dus bij een foutje zoals van ons in Noord-Ierland ben je niet meteen uit de WK-race. Maar in Polen wordt er meteen erg dramatisch gedaan."

Bovendien richtte de bondscoach het vizier alweer op San Marino, dat woensdag de tegenstander van Polen zal zijn. "De spelers moeten na het tikkie in Belfast weer fris in het hoofd worden. Dat is mijn belangrijkste taak."