Van Persie blij met samenspel met Huntelaar

Peterselieman
Arsenal-aanvaller Robin van Persie mocht zaterdag in de interland tegen Schotland eens op '10', zijn favoriete positie, spelen. De speler van The Gunners was na afloop dik tevreden met de 3-0 winst en de geleverde prestatie.

Door de overwinning op Schotland kan plaatsing voor het WK in Zuid-Afrika Oranje nauwelijks nog ontgaan. Dat weet Van Persie ook. "Als wij woensdag weer drie punten pakken, zijn we bijna gekwalificeerd. Dat is heel speciaal, zo vroeg", zei hij na de wedstrijd tegen de aanwezige media. "Iedereen speelde scherp. Van der Wiel was erg goed. Van Bommel en De Jong speelden scherp. Dat maakte het voor de aanvallers makkelijk."

De Gunner was in zijn nopjes met het feit dat hij eindelijk een keer als schaduwspits mocht opereren. "Dit is eigenlijk pas de tweede keer in mijn hele interlandloopbaan dat ik op tien mocht spelen en ik ben erg blij met die kans", aldus Van Persie, die tevreden was over de samenwerking met spits Klaas Jan Huntelaar. "Dat ging goed. We probeerden elkaar te zoeken en waren redelijk balvast. Daarnaast allebei een goal gemaakt, dus niks te klagen."