Vandereycken: "Onverdiende nederlaag"

Olga (Nuongirl)
België verloor gisteravond in eigen huis met 2-4 van Bosnië-Herzegovina. Bondscoach René Vandereycken vond de nederlaag van de Rode Duivels onverdiend.

"Ik zag een ander duel dan wat die 2-4 weergeeft, zo'n nederlaag verdienen we niet", aldus de oefenmeester na afloop van het duel tegen het Belgische medium Sporza. "We hebben zeker niet slecht gespeeld. Wél hebben we slecht verdedigd."

In de tweede helft werd het duel enige tijd stilgelegd, doordat er vuurwerk op het veld was gegooid. "Het scenario was ideaal voor Bosnië", ging de keuzeheer verder. "Door hun vroege goal konden ze tot rust komen. En net toen we de wedstrijd in handen hadden, kwam dat kantelmoment met vuurwerk. Ook al kregen we meteen een goede kans na de onderbreking."

Vandereycken probeerde tijdens het duel vanuit de dug-out om de tactiek, waarmee hij zijn spelers het veld in had gestuurd, te veranderen. "Ik vroeg tijdens de wedstrijd regelmatig de lange bal te spelen, omdat we geen topflankspelers hebben, maar we hebben wel spelers rondlopen met kopkracht."

België kan zich woensdag revancheren voor de nederlaag. Dan nemen beide ploegen het in Bosnië wederom tegen elkaar op.