Robben: "Ik zou ook woest zijn"

Olga (Nuongirl)
Als een van de eerste spelers van Oranje verliet Wesley Sneijder gisteren het veld van de Amsterdam ArenA. De 24-jarige voetballer van Real Madrid speelde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland slechts de laatste 25 minuten als invaller mee. En dat zinde Sneijder zichtbaar niet.

"Ik zou ook woest zijn als ik niet in het basiselftal word opgenomen”, aldus Arjen Robben. "Iedereen mag boos en teleurgesteld zijn, als dat maar niet ten koste gaat van het teamproces. En dat is nu ook niet gebeurd. Sneijder is een speler die in mijn ogen altijd zou mogen spelen, maar de bondscoach maakt zijn keuzes."

Bert van Marwijk ging tegen de Schotten van start met een aanvalslinie bestaande uit Dirk Kuijt, Robin van Persie, Robben en diepe spits Klaas-Jan Huntelaar. Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Ryan Babel bleven hierdoor, naast Sneijder, buiten de basisformatie. "Ik moest kiezen tussen Robben of Sneijder”, aldus Van Marwijk. "Van Persie en Kuijt halen bij Arsenal en Liverpool al maanden een heel hoog niveau. Of Sneijder dan niet goed speelt bij Real Madrid? Jawel, maar ik kan maar vier aanvallers opstellen.”