[Upd] Protest tegen Ferrari en RBR

Wouter (ziggyziggyziggy)
Williams heeft na de kwalificatie een protest ingediend tegen de wagens van Ferrari en Red Bull Racing. De wagens zouden niet voldoen aan de reglementen.

Er zijn nog weinig details bekend over het protest, maar Williams zou van mening zijn dat de auto's van Ferrari en Red Bull niet-toegestane aerodynamica zouden voeren. Of dit slaat op de zogenaamde flexwings, waar Toyota vandaag ook voor bestraft is, is niet duidelijk.

Update:
Het team heeft het protest ingetrokken. Het is nog steeds niet duidelijk wat er illegaal aan de wagens van Ferrari en Red Bull zou zijn geweest, maar volgens geruchten ging het om de voorkant van de sidepods.

Sam Michael, technisch directeur van Williams, verklaarde dat het protest niets te maken had met eerdere protesten en beroepen tegen Williams. "Laat ik 100 procent duidelijk zijn: als iemand denkt dat onze wagen niet legaal is, hebben wij er geen problemen mee als ze naar de stewards gaan," aldus Michael. "We staan compleet achter dat proces omdat de stewards eigenlijk de politie zijn en die heb je nodig. Het frustreert ons niet."

Update 16.25u:
Williams heeft haar protest ingetrokken "in het belang van de sport". De kwalificatieuitslag werd nog niet officieel verklaard tot het team het besluit nam het protest te annuleren. Toen was het al 1 uur 's nachts en wachtte het hele paddock op een uitspraak van de stewards. Hoe lang dat nog had kunnen duren, is onbekend.

"Williams erkent dat er op dit gebied meerdere interpretaties van de reglementen kunnen bestaan en vond het niet gepast om de protesten aan te houden," aldus een persbericht van het team.