Ajax schept duidelijkheid over rol van Van Basten

Sven (Svensational)
Algemeen directeur Rik van den Boog bij Ajax denkt dat men een verkeerd beeld heeft over de taken van Marco van Basten bij Ajax. Van den Boog heeft het idee dat er wordt gedacht dat Van Basten een allesheerser is bij de Amsterdamse club, maar spreekt dat vandaag tegen op de website van Ajax.

"Hij wil helemaal niet de baas zijn over alle voetbalzaken. Al vrij snel na mijn komst bleek uit gesprekken met Marco dat hij, in tegenstelling tot wat iedereen denkt, helemaal niet de baas over alle voetbalzaken wil zijn. Dus daar heb ik wat in geschoven. Marco is verantwoordelijk voor het eerste elftal en Jong Ajax. De onderdelen waar hij Danny Blind voor heeft aangenomen, zoals scouting en de jeugdopleiding, blijven bij Danny. En Danny voert nog steeds het proces van aan- en verkoopbeleid uit. Die zaken vallen nu direct onder mij en niet meer onder Marco."

"Als hoofdtrainer geeft Marco bij mij aan welke speler hij wil aantrekken en welke speler mag vertrekken. Voordat Marco bij Ajax tekende, heeft hij bepaalde zaken in zijn contract op laten nemen. Dan moet je denken aan zaken die betrekking hebben op de hoogte van investeringen in de selectie en andere punten omtrent het aan- en verkoopbeleid. Maar dat wil niet zeggen dat hij de technisch directeur is. Dat werd na het vertrek van Martin van Geel wel zo geïnterpreteerd, omdat hij die taken tijdelijk op zijn bord kreeg. Maar het is niet juist", besluit Van den Boog.