[Upd] Lucius en Greene weg, Van Dijk blijft

Peterselieman
Theo Lucius vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord. De Rotterdammers hadden de optie om het aflopende contract van de verdediger met een jaar te verlengen, maar besloten uiteindelijk geen gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Lucius maakte medio 2006 de overstap van PSV naar Feyenoord. Trainer Erwin Koeman, die hem kende uit zijn periode in Eindhoven, was destijds verantwoordelijk voor de transfer van de inmiddels 32-jarige Lucius. In zijn eerste seizoen werd de verdediger/middenvelder meteen aanvoerder van De Stadionclub. Lucius, die in zijn carrière ook uitkwam voor FC Den Bosch en FC Utrecht, zal nu echter op zoek moeten naar een nieuwe club.

Update:

Ook Serginho Greene heeft inmiddels te horen gekregen dat hij Feyenoord na dit seizoen moet verlaten. De verdediger kwam in de zomer van 2005 over van RKC Waalwijk, maar wist nooit potten te breken. De laatste jaren gooiden diverse blessures roet in het eten. In deze voetbaljaargang kwam de speler pas zeven keer in actie.

Voor Rob van Dijk was er wel goed nieuws. De clubleiding van de ploeg uit Rotterdam-Zuid wil de keeper graag nog een jaar behouden. "Ik ben blij dat Feyenoord nog een jaar met mij door wil. Ik heb er zelf ook nog steeds veel zin in en kan het ook fysiek nog goed aan," liet de opgetogen speler in een eerste reactie weten.