Cruijff kapittelt Real-kandidaat Florentino Perez

Olga (Nuongirl)
Johan Cruijff heeft in Spanje van zich laten horen. De voormalige sterspeler en - coach van Barcelona denkt dat Florentino Perez niet zou moeten terugkeren als voorzitter van Real Madrid.

De Koninklijke maakt zich op voor een nieuwe verkiezingsstrijd deze zomer en Perez is één van de kandidaten om Calderon op te volgen, die na aanhoudende slechte resultaten vertrok.

Cruijff is niet verbaasd dat de bestuurlijke problemen ook effect hebben op de prestaties van het eerste elftal, dat voor de jaarwisseling slecht presteerde. "Zij willen het bestuur reorganiseren omdat ze daar hebben gefaald", zegt Cruijff tegen TV Cuatro. "Als het daar niet loopt, zal het in de rest van de club ook niet lopen."

Over een mogelijke terugkeer van Perez was Cruijff helder. "Hij heeft niet genoeg kennis over voetbal om de beslissingen te nemen. Hij moet op anderen vertrouwen, daarom stel ik me zo voor dat hij niets met voetbalzaken te maken zal krijgen. Dat lijkt me logisch. Hij weet gewoon niets van voetbal, dat is duidelijk."