Belgische bondsvoorzitter niet happig op BeNeliga

Olga (Nuongirl)
In tegenstelling tot Michael van Praag staat de bondsvoorzitter van de Belgische voetbalbond, Francois de Keersmaecker, niet te springen om een BeNeliga.

Van Praag kondigde gisteren, vlak nadat hij was gekozen als bestuurslid van de UEFA, aan dat hij de optie van een Belgisch-Nederlandse competitie grondig gaat onderzoeken. Dit op aanraden van onder andere Michel Platini, voorzitter van de UEFA.

"Een studie wil ik wel steunen", zei De Keersmaecker in het Gazet van Antwerpen. "Dan kunnen we eindelijk eens beslissen op basis van concrete gegevens. Maar in de praktijk wordt het moeilijk om dit idee uit te voeren."

"Ik stel mij ernstig vragen bij het enthousiasme onder de supporters. Supporters van pakweg Anderlecht zouden in een BeNeliga plots naar Groningen of Amsterdam moeten reizen. Dat zie ik niet gebeuren. En wat met de verdeling van de Europese plaatsen? Ik zie heel wat praktische bezwaren."

Volgende maand wil De Keersmaecker met de Nederlandse bond praten over de Beneliga. Beide landen werken momenteel samen voor de kandidatuur van het WK voetbal in 2018.