Clijsters maakt rentree

Olga (Nuongirl)
De afgelopen dagen gonsde het al van de geruchten, maar nu is het ook officieel: Kim Clijsters maakt nog dit seizoen haar rentree op de WTA-Tour. De 25-jarige Belgische tennisster maakte dit vandaag bekend op een persconferentie in Bree.

Clijsters gaat de WTA-toernooien van Cincinnatti en Toronto spelen met als uiteindelijke doel de US Open van dit jaar, het toernooi dat ze in 2005 al eens wist te winnen. "Het zal niet meer dezelfde carrière zijn als voordien. Mijn leven is erg veranderd. Ik ben moeder geworden en ben getrouwd. Ik zal meer voor het plezier spelen," aldus Clijsters.

Clijsters maakte in 2007 bekend te stoppen met haar carrière als tennisster en beviel niet veel later van een dochter. Nog niet zo lang geleden werd bekend gemaakt dat de Belgische weer is begonnen met trainen. Daarnaast verklapte tennisster Lindsay Davenport, moeder van een kind, dat haar 25-jarige collega per e-mail had gevraagd hoe het is om met een kind de wereld over te reizen.

Clijsters zal in de komende periode aan twee demonstratiewedstrijden gaan deelnemen. In mei staat de eerste op het programma. Deze partij wordt ter gelegenheid van de opening van het nieuwe centre court van Wimbledon gespeeld. In juni zal de Belgische aan de vooravond van de Ordina Open tegen Michaëlla Krajicek spelen.

Clijsters was naast Justine Henin lange tijd het boegbeeld van het Belgische tennis. Ze won in 2005 de US Open en haalde finales op Wimbledon, de Australian Open en Roland Garros. Daarnaast pakte Clijsters nog 33 WTA-titels en won ze met België de Fed Cup.