FOK!kers: Sáblíková, Kramer beste schaatsers

Olga (Nuongirl)
Martina Sáblíková en Sven Kramer zijn volgens jullie de beste schaatsster en schaatser van afgelopen seizoen. Dit is gebleken uit de polls die de afgelopen twee weken op FOK!sport stonden.

Sáblíková werd op het EK allround begin dit jaar derde, won samen met haar landgenoten Andrea Jirku en Karolína Erbanová de wereldbeker op de achtervolging en won bovendien de gecombineerde wereldbeker op de 3 en 5 kilometer. Daarnaast werd ze wereldkampioene allround en bij het wereldkampioenschap afstanden pakte ze zilver op de 3.000 meter en goud op de 5 kilometer. Op gepaste afstand eindigden Anni Friesinger en Jenny Wolf als tweede en derde in de poll.

Bij de mannen was volgens jullie, met ruim de helft van de stemmen, Sven Kramer het beste. Hij won goud op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter bij het Nederlands kampioenschap afstanden. Hij werd Nederlands kampioen allround, Europees kampioen allround en wereldkampioen allround. Hij pakte de wereldbeker op de gecombineerde 5.000/10.000 meter en bij het WK afstanden pakte hij goud op de 5.000 en 10.000 meter en de ploegenachtervolging. Shani Davis eindigde als tweede en Trevor Marsicano als derde. Volgens FOK!user mark2010 zal die laatste volgend seizoen de beste zijn.

Er staat inmiddels ook al weer een nieuwe poll. Klik hier om te stemmen.