Cambuur en Groningen willen handen ineen slaan

Olga (Nuongirl)
Sc Cambuur en FC Groningen hebben verregaande plannen om in de nabije toekomst te gaan samenwerken. Momenteel onderzoekt men de mogelijkheden om spelers tijdelijk in Leeuwarden of Groningen onder te brengen.

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland vindt Jeroen Veldmate een speler die zou kunnen profiteren van de samenwerking. "Voor zo'n jongen zou het goed zijn tijdelijk eens ergens anders te spelen", zegt Nijland in de Leeuwarder Courant. "Hij komt voor de top bij FC Groningen nog net iets tekort, maar zou in Leeuwarden zeer bruikbaar zijn. En ze willen wel naar Cambuur. Die jongens zeggen: 'Cambuur is een club met ambitie'."

Cambuur-directeur Alex Pama is ook enthousiast en denkt met Bob Scheepers ook een speler in huis te hebben die tijdelijk in Groningen zou kunnen worden ondergebracht. "Wij hebben enkele bovenmatige talenten en die willen we uitlenen. Wij spelen in de eerste divisie, bij FC Groningen spelen ze met de jeugd in de eredivisie. Daar wordt onze jeugd beter van. Zo kunnen we elkaar versterken. De speler in kwestie moet natuurlijk wel zelf willen, maar Bob blijft eigendom van Cambuur."